Nieuws 2016

BURENDAG 23 september 2017


 

 Tijdens de burendag

zullen we zelfgebakken

taarten/ koekjes

verkopen. De opbrangst

gaat naar stichting

OPKIKKER!

 

 

ZELFKRANT JULI 2015

GROOT ARTIKEL OVER

ONZE STICHTING!

 

 

 

DELA GOEDENDOELENFONDS REIKT ONS CHECK UIT!

 

 

Bezoek op 16-07-2015 in Eindhoven, uitreiking cheque DELA goededoelenfonds

Samen met collega-ambassadeur Eduard heb ik donderdag 16 juli 2015 een cheque mogen uitreiken aan Stichting de Kunsterij. De Kunsterij heeft alsdoelvrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt door eigen initiatief, meer verantwoordelijkheid te geven.Anders dan bij professionele instellingen, vermengen zich verschillende doelgroepen (monitoren, deelnemers en stagiaires) en worden mensen niet aangesproken op hun beperking, maar wordt met hen gekeken naar wat ze graag willen doen en wat ze kunnen of wat ze graag willen leren. Ze organiseren verschillende(laagdrempelige) activiteiten.Deze activiteiten zijn veelal op het creatieve vlak en betrekken buurtbewoners van hun standplaats (wijkcentrum ’t Bellefort in Eindhoven) bij het resocialisatieproces van hun monitoren. Doordat de activiteit bestaan uit het organiseren van activiteiten voor anderen, staat vanzelf centraal wat iemand kan betekenen voor een ander. Er wordt dus geredeneerd vanuit de eigen kracht van de mensen. Bovendien draagt het feit dat ze activiteiten voor anderen organiseren er aan bij dat het gevoel vaneigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheidwordt versterkt.

Gemiddeld zijn er zo’n 15 a 20 man per dag vrijwillig aanwezig. Momenteel staan er 58 mensen ingeschreven en zijn er 30 hiervan ook actief. Deze mensen zijn vaak tussen wal en schip beland en hebben hulp nodig om weer met volle kracht in de maatschappij te staan. Uiteraard komen hier succesverhalen uit voort, zo hoorden wij bijvoorbeeld dat er twee maanden geleden iemand is gaan werken als taxichauffeur!

Het is  voor de stichting van belang dat ze een prikkelvrije ruimte kunnen gebruiken voor hun activiteiten. Door de groei is de huidige ruimte echter niet meer toereikend. Dit is één van de redenen waarom ze de hulp van het Goededoelenfonds hebben ingeschakeld.

Wanneer wij arriveren worden we door moeder Francisca en dochter Anja, de oprichtsters van de Stichting, uitgenodigd om te proeven van alle lekkere hapjes die de vrijwilligers bereid hebben. De tafel is prachtig kleurrijk gedekt en er is voor ieder wat wils. Voordat we ons storten op dit heerlijke buffet besluiten we de cheque alvast uit te reiken. Tijdens deze uitreiking merken we dat we te maken hebben met een hechte groep. Erg veel mensen zijn speciaal naar het buurthuis gekomen om er bij te kunnen zijn en iedereen is zichtbaar blij dat de stichting weer wat stappen vooruit kan zetten. Als uiting van dank heeft de kunstenaar uit het gezelschap, Mart Van Lieshout, een schilderij gemaakt met de skyline van Eindhoven. Wij worden hier op onze beurt weer blij door verrast!

Nadat we geproefd hebben van alle lekkere hapjes en vele inspirerende gesprekken hebben gevoerd met de monitoren, is het tijd voor de lunch. We gaan met z’n allen aan een grote tafel zitten met een lekkere boterham en kletsen nog wat na. Het is ontzettend gezellig en we vinden het eigenlijk jammer dat we weer moeten gaan, we worden zo goed verzorgd! Al met al een fijne, zonnige en vreugdevolle dag waar we nog lang van zullen nagenieten. En de Kunsterij ook, want zij kunnen mede dankzij het Goededoelenfonds activiteiten blijven organiseren en zo iets goeds doen voor een ander.

 

 

 

NIEUW:

Vanaf 1 mei kunnen

buurtbewoners aansluiten

bij de lunch!!!!

(BROODMAALTIJD, KOFFIE en/of THEE)

 

 

Kosten: 1 EURO

 

Wanneer: maandag,

donderdag en vrijdag

 

Voor wie: IEDEREEN!

 

Tijd: 12.15- 13.30

 

Locatie: Wijkcentrum 't

Bellefort (Iepenlaan 40)

te Eindhoven

 

 

TOT ZIENS!!!

 

 

 

 

 

Dankjewel!

Dankzij jullie steun kunnen wij genieten van onze lunch!
 
 
 
 
 

HELP ONS OOK!!!
via de link:

 
 Om onze stichting in leven te houden hebben wij uw donaties nodig!!!
 
Wij willen het geld gebruiken voor:
het verzorgen en organiseren van educatie en workshops
 
*Creatief materiaal:verf,doeken,klei,etc..
*Koffie/thee en lunch die we verzorgen voor deelnemers
 
 
ALVAST BEDANKT NAMENS ONS ALLEMAAL!!!

 

 

 

 

 

Deel fot bericht

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Copyright © 2012.Alle rechten voorbehouden